Fikri ve Sınai Mülkiyet hakları alanında danışmanlık hizmeti vermek için yola çıkan Reform Patent Marka ve Fikri Haklar Danışman Organizasyon Limited Şirketi marka, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım, telif hakları, barkod konularında uzman kadromuzla danışmanlık hizmet vermekteyiz.
Merkezi Denizli’de bulunan firmamızın Aydın, Antalya, Muğla, Isparta ve Uşak illerinde Müvekkillerimize daha iyi hizmet vermek amacıyla ayda bir ziyaret ederek marka, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım, telif hakları ve barkod tescillerinde bilgi ve birikimlerimizi yüz yüze görüşerek siz değerli müvekkillerimize aktarmaktayız.
Misyonumuz ve Vizyonumuz

Reform Patent Marka ve Fikri Haklar Danışmanlık Organizasyon Limited Şirketi olarak Türkiye genelinde marka, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım, telif hakları ve barkod tescillerinde akla gelen tanınmış marka olmaktır. Bugünden daha iyi bir yarın oluşturmak için, dünya üzerinde faaliyet gösterdiği her noktada çevresel, sosyal ve ekonomik olarak sürekli iyileştirme sağlamaktır.
Reform Patent Marka ve Fikri Haklar Danışman Organizasyon Limited Şirketi olarak amacımız; siz değerli müşterilerimizi marka, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım, telif hakları ve barkod tescillerinde rakiplerinize karşı daha güçlü birer işletme ve üreten üretici konumunda ön plana geçirip zirvede sizin yanınızda olmak ve desteklemektir.
Neden Biz?
- Sektörün ilk marka ve patent ofisi vekillerinden olmamız
- Şuana kadar gerçekleştirdiğimiz 18.000 tescil
- Ortaklarının 20 yıllık avukatlık deneyimine sahip olması
- Gizlilik sözleşmesiyle çalışması
- Haksız rekabete karşı anında harekete hazır hukuk kadrosu
1Neden Marka Tescili Yaptırmalıyım ?
Marka Tescili Yaptırmak Zorunlu değildir. Ancak kullanmış olduğunuz markayı tescil ettirmediğiniz taktirde başka firmalar tarafından taklit edilebilirsiniz,Kullanmış olduğunuz marka Farklı firmalar tarafından tescil edildiğinde ise isim değişikliğine kadar gidebilirsiniz.
2Marka Tescili Yaptırmamın Faydaları Nelerdir ?
Marka tescili Türkiye sınırları içerisinde aynı sektörde işletmenizin ismine ortak çıkmaması için devlet nezdinde koruma altına almaktır.
3Marka Tescilinde Hangi Sınıfı Seçmeliyim ?
Türk Patent Enstitüsü Marka sınıflandırması 45 sınıftan oluşmaktadır. İşletmenizin hangi sınıfta yer aldığını öğrenmek için irtibata geçiniz.
4Neden Patent Verilir?
Patent sistemi, bulus sahiplerine belli bir süre koruma hakki vermesinin yani sira, patentte yer alan tüm bilgileri kamuoyuna açarak, ayni konuda çalisan baskalarinin ayni bulusu yeniden üretmek için emek, zaman, maliyet vs harcamasinin engellenmesi için vardir. Bu özellige patentin bilgi islevi diyoruz.
5Hangi Buluşlara Patent Verilir?
Bir buluşa patent verilebilmesi için 3 şartın geçerli olması gerekiyor.
1)Yenilik: Tekniğin bilinen durumuna dahil olmayan buluş yenidir.
2)Tekniğin bilinen durumunun asılması;
3)Sanayide ve tarımda uygulanabilir olması;
1Hangi Buluşlara Patent Verilemez?
Buluş niteliğinde olmadıgı için patent verilemeyecek konular:
A)Keşifler, bilimsel teoriler, matematik metotları;
B)Zihni, ticari ve oyun faaliyetlerine ilişkin plan, usul ve kurallar;
C)Edebiyat ve sanat eserleri, bilim eserleri, estetik niteliği olan yaratmalar, bilgisayar yazılımları;
D)Bilginin derlenmesi, düzenlenmesi, sunulması ve iletilmesi ile ilgili teknik yönü bulunmayan usüller.
E)İnsan veya hayvan vücuduna uygulanacak cerrahi ve tedavi usulleri ile insan, hayvan vücudu ile ilgili teşhis usulleri.
2Faydalı Model Tescili için Gerekli Kriterler Nelerdir?
Yenilik Sanayi’ye uygulanabilirlik.
3Patent Ve Faydalı Model Arasındaki Fark Nedir?
Patent: Tarimda ve sanayide kullanilmak üzere icat edilen buluslara verilen koruma belgesine patent denirken maddeler ve usuller hariç patente konu olabilecek teknik gelisme niteligine sahip bütün ürünlere verilen koruma belgesidir.
Faydali Modelde, teknigin bilinen durumunun asilmasi kriteri aranmaz, Koruma süreleri farklidir, Faydali Model belgesine, Ek Faydali Model belgesi verilmez,
Arastirma ve inceleme islemlerinin olmamasi nedeniyle patent verilmesine oranla faydali model belgesinin verilmesi, hem zaman hem de masraf açisindan daha elverislidir.
4Marka Patent Tescilinde Yetkili Kurum Neresidir?
Ankara’da bulunan Türk Patent Enstitüsü (TPE) Baskanligi, Kanunlarla Patent tescilinde yetkili kilinmistir. Türk Patent Enstitüsünde islem yapma yetkisi de sadece müracaatçilara ve Enstitü Siciline kayitli, resmi patent vekillerine de taninmistir.
5Patent Verilemeyecek Konular ve Buluşlar Var Mıdır?
Aşağıda sayılanlar buluş niteliğinde olmadıkları için patent kapsamı dışında kalır ve bunlar için koruma talep edilmesi halinde patent verilmez.
A) Keşifler, bilimsel teoriler, matematik metotları;
B) Zihni, ticari ve oyun faaliyetlerine ilişkin plan, usul ve kurallar;
C) Edebiyat ve sanat eserleri, bilim eserleri, estetik niteliği olan yaratmalar, bilgisayar yazılımları;
D) Bilginin derlenmesi, düzenlenmesi, sunulması ve iletilmesi ile ilgili teknik yönü bulunmayan usuller.
E) İnsan veya hayvan vücuduna uygulanacak cerrahi ve tedavi usulleri ile insan, hayvan vücudu ile ilgili teşhis usulleri.
(e) bendindeki hüküm bu usullerin herhangi birinde kullanılan terkip ve maddeler ile bunların üretim usullerine uygulanmaz.
Aşağıda belirtilen buluşlar patent verilerek korunmaz :
A) Konusu kamu düzenine veya genel ahlaka aykırı olan buluşlar.
B) Bitki veya hayvan türleri veya önemli ölçüde biyolojik esaslara dayanan bitki veya hayvan yetiştirilmesi usulleri
Referanslarımız

